נגה מן //
חברות הייטק, מוסדות אקדמיים ושלל ארגונים מציעים לפעמים הזדמנויות למלגות, התמחויות, נסיעות ממומנות לכנסים בחו"ל ועוד. בדרך כלל תהליך ההגשה להזדמנויות האלה ידרוש איזשהו טקסט שמציג אותך והוא זה שיגרום לועדה לבחור אותך על פני מועמדת אחרת.
זה עשוי להיות בעברית או באנגלית, לפעמים זה מאמר שלם שצריך לכתוב על נושא מסויים, לפעמים מכתב שמראה את המוטיבציה שלך לקחת חלק בתכנית ולפעמים זו רק פסקה קצרה שאת צריכה לכתוב על למה את רוצה להשתתף בה.
הרבה פעמים החלק הזה הוא בדיוק מה שמונע מאיתנו להגיש מועמדות, כי הוא מרתיע ואנחנו לא יודעות בדיוק מה מצפים מאיתנו. כאן בפוסט אפרט על כמה טיפים לכתיבת אפליקיישנס מוצלחים.
הבנת קהל היעד
מי הולך לקרוא את האפליקיישן: אם יש לך דרך להבין מי הגורמים שיקראו את ההגשה שלך זה יכול מאד לעזור, יש הבדל בין קריאה של מישהו מהאקדמיה לעומת מהתעשייה, של מישהו טכנולוג או לא. אנשים שונים יקראו את ההגשה אחרת, והאפיון שלהם יכול לעזור לך לבחור מה התוכן הרלוונטי להכניס או להדגיש ומה המונחים המתאימים יותר.
מה הפוקוס של המלגה הספציפית הזו: מה מעניין אותם ומה הם מחפשים במועמדת. בדרך כלל יהיה אפשר להבין את זה מקריאה מעמיקה של תיאור המלגה. ברגע שהבנת את זה תוכלי להדגיש בעצמך את התכונות האלה שהם מחפשים, או לציין את הסיבות הנכונות שבגללן את רוצה להשתתף בתכנית. למשל, האם יותר חשוב להם לשלוח אותך לכנס כיוון שהם רוצים לחזק מבחינה אקדמית סטודנטיות מצטיינות, או האם המטרה שלהם היא שאחרי שתחזרי תפעלי למען הפצת הידע שצברת בכנס באיזור שלך. כל הגשת מועמדות צריכה להיות קצת שונה ומותאמת למה שמחפשים.
התוכן
ספרי סיפור: אל תכתבי רשימת מכולת של תכונות או משהו שנראה כמו קורות חיים. נסי לשזור את הניסיון שלך לסיפור קוהרנטי: נגיד איך מגיל צעיר התעניינת באינטיליגנציה מלאכותית, זו הסיבה שהלכת ללמוד מדעי המחשב ובעצם כל חייך הובילו אותך לרגע הזה שבו תוכלי להשתתף בכנס של אמזון בנושא AI.
תהיי כנה: אל תנסי להצטייר כמושלמת. דווקא לספר על טעויות יכול להיות מעניין יותר ולעורר הזדהות.
תני דוגמאות: יותר מעניין לספר סיפור שממחיש תכונה שיש לך מאשר פשוט לכתוב עליה. בין אם זו יוזמה או פרויקט שעשית, טכנולוגי או לא. אפשר גם לספר על פרויקטים קבוצתיים שעשית - תסבירי מה היה תחום האחריות שלך או מה החלק שאת עשית בהם ועד כמה התרומה שלך הייתה משמעותית.
כתיבה
תני קונטקסט: אל תניחי שמי שקורא את ההגשה שלך יודע מה שאת יודעת. נסי להקל עליהם להבין מה את מספרת- תסבירי מונחים מקצועיים שאת משתמשת בהם, תני דוגמאות, פרטי מהן המשמעויות וכו'.
קחי קרדיט: אם את מספרת על פרויקט שעשית, ספרי עליו בגוף ראשון - "אני בדקתי" ולא "אנחנו בדקנו". תשתמשי בפעלים בטוחים בעצמם כמו "I conducted/ analyzed/ researched/..." לעומת הססניים כמו "I hope/ believe/ think".
ריוויו לפני הגשה: תני לאנשים לעבור על המסמך לפני שאת מגישה אותו, עדיף אפילו לסוגים שונים של אנשים:
כאלו שיכולים לתקן לך את האנגלית
חברים מהתחום שמכירים אותך ואת היכולות שלך וירימו לך
אנשים רחוקים או שפחות מהתחום - הם יוכלו לומר אם הכל ברור ואיך את מצטיירת מבלי שהם מכירים אותך בהקשר הזה.
פה אני רוצה להדגיש שחשוב גם לא להגזים. אפשר להיכנס ללופ אינסופי של תיקונים ולפעמים חוק ה-20/80 נכנס לתוקף ועדיף להגיש משהו גם אם הוא לא יצירת מופת ולא לבזבז יותר מדי זמן.
רפרנס לעתיד: תשמרי את מה שאת כותבת כרפרנס לעתיד, גם אם כל מלגה דורשת התאמות משלה, תמיד נח שיש בסיס להתחיל ממנו ולערוך.